„Sunt Bine” este un podcast despre sănătatea mintală, semnat de Victoria Colesnic și Natalia Sergheev. O dată pe lună, îți aducem povești adevărate, spuse de oameni ca tine, despre cele mai vulnerabile momente prin care au trecut. 

Am pornit acest proiect, fiindcă vorbim prea puțin despre sănătatea mintală, deși e o parte a fiecăruia dintre noi. Sănătatea mintală este, în primul rând, o stare de bine. Înseamnă să facem față stresului, să fim productivi și să ne bucurăm de viață. 

Însă viețile noastre sunt complexe și imprevizibile. 

Ne confruntăm cu griji, pierderi și eșecuri, iar asta își lasă inevitabil amprentă asupra noastră. Uneori, această amprentă este severă și ia forma unei depresii, a unei tulburări de personalitate sau a unei adicții. Fiecare al patrulea dintre noi va avea o problemă de sănătate mintală pe parcursul vieții, dar numai o treime dintre cei afectați vor cere ajutor. 

Știm că este greu să fim vulnerabili, dar e necesar. Când ne confruntăm emoțiile, ne înțelegem mai bine. Când vorbim deschis despre ele, ne simțim mai puțin singuri. 

Asta vom încerca să facem cu fiecare episod „Sunt Bine” – să facem firească discuția despre sănătatea mintală. Protagoniștii noștri sunt eroii noștri. Suntem recunoscătoare fiecărui om care ne-a lăsat în viața lui și ne-a povestit ce a simțit. 

Intră și tu în viața protagoniștilor noștri și află că grijile tale sunt mai comune decât par.

Continuitatea acestui proiect este asigurată de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. Opiniile exprimate ne aparțin și nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor. Proiectul este implementat de rețeaua de educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova, care știu cel mai bine cum să discute cu tinerii pe subiecte sensibile.

Partenerul nostru de documentare este proiectul MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” (mai multe detalii găsești pe trimbos.md). La început de drum, ne-au dat o mână de ajutor cei de la Fundația Soros-Moldova, în cadrul „New Media Incubator”, proiect implementat de Influencers Hub Moldova. 

Le mulțumim tuturor pentru încredere și sprijin.

Navighează episoadele