Abonează-te la podcastul „Sunt Bine” și lasă-ne o recomandare! 🌟Au trecut mai bine de opt luni de la începutul invaziei ruse la scară largă în Ucraina. În tot acest timp, zeci de oameni au fost uciși și răniți, inclusiv cel puțin 15.000 de civili, iar peste 7 milioane 700.000 de ucraineni sunt strămutați intern ori s-au refugiat în țări din toată Europa, arată datele Națiunilor Unite. 

Aceste cifre, deși șocante, sunt o prezență permanentă în buletinele de știri. Informațiile de pe front au devenit o parte din rutina zilnică a multora dintre noi: te trezești, îți bei cafeaua, verifici canalele de pe Telegram ca să vezi dacă au înaintat rușii. Mașinile cu numere ucrainene sunt o imagine obișnuită pe străzile Chișinăului, iar unele graffiti-uri în semn de sprijin față de Ucraina – de vechi ce sunt – abia de se mai văd pe pereții capitalei. 

Data de 24 februarie pare îndepărtată astăzi, dar emoțiile trăite atunci când am aflat că în țara vecină a început războiul ne însoțesc și acum. Am întrebat mai mulți moldoveni cum își amintesc ziua în care viața, așa cum o știau până atunci, li s-a schimbat radical. 


Abonați-vă la „Sunt Bine Podcast” pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/suntbinepodcast
Instagram: https://www.instagram.com/suntbinepodcast/
YouTube: https://www.youtube.com/@suntbinepodcast
Site: https://suntbine.md/


Gazda sezonului 2: Natalia Sergheev
Inginer de sunet: Constantin Coada
Ilustrație: Natalia Romanciuc
Editoarea textului: Alina Țurcanu
Dublaj în limba română: Tamara Grejdeanu
Co-fondatoarea „Sunt Bine”: Victoria Colesnic
Muzica: Andrei Teacă și Lilian Severin
Asistență tehnică: Tudor Bologan


Podcastul „Sunt Bine” face parte din proiectul „Tinerii – Lideri Responsabili”, implementat de Reţeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Republica Moldova (Y-PEER Moldova) cu susținerea OXFAM. Opiniile exprimate ne aparțin și nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

Comentarii